Samenwerking Partners

Gemeente Rotterdam.

Sponsor Bureau.

 

wilt u ook samen werken?

Neem dan contact met ons op en wie weet tot snel!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Joep Verberne
14 dagen geleden

Beste,

Mijn naam is Joep Verberne en ik ben momenteel met een groep van 6 andere studenten vanuit HAS Hogeschool bezig met een casus over de wijk Oud-Mathenesse. Wij mogen meedenken over een mogelijke nieuwe inrichting van (delen van) de wijk. Wellicht hebben jullie hier al iets over gehoord. We hebben al contact gehad met Mieke de Leeuw de wijkmanager.

Naast deze gezamenlijke casus moeten we een persoonlijk onderzoek doen. Ik vind het erg interessant om er achter te komen wat kinderen nodig hebben om goed te kunnen spelen en mee te kunnen doen in de maatschappij door de verandering in het straatbeeld maar ook in gedrag zoals digitalisering. Vooral in een vrij versteende wijk als Oud-Mathenesse. Online en in tijdschriften heb ik al filmpjes en artikels gezien over Benjamin Sabotinov die zich op een toffe manier inzet voor kinderen in de wijk waar hij zelf is opgegroeid! Voor mijn onderzoek zou ik graag een relatie leggen met de groepscasus naar wat kinderen in de wijk Oud-Mathenesse nodig hebben om fijn, veilig en leuk te kunnen spelen en op te groeien.

Ik kom graag een keer langs om met (een van) jullie te praten over de wijk en wat er nodig zou zijn om voor verbetering te zorgen. Eventueel zou dit ook digitaal via Teams of iets dergelijks kunnen plaatsvinden.

Ik hoor graag van jullie!

Met vriendelijke groet,
Joep Verberne
HAS Hogeschool, 's-Hertogenbosch

Annemiek Treur
5 maanden geleden

Beste,

Middels deze mail breng ik u op de hoogte van ons Move in 1 dag-project, waarin kinderen (9-12 jaar) zich inzetten voor een ander in de wijk. Middels dit project zetten wij ons in voor verbinding en talentontwikkeling. Graag gaan wij met u een samenwerking aan. Hieronder meer informatie:

Move in 1 dag
Onder begeleiding van vrijwillige studenten gaan kinderen aan de slag met het thema ‘iets doen voor een ander.’ Ze gaan met elkaar in gesprek en de kinderen verzinnen een idee om ook echt in actie te komen voor een ander.

Het programma bestaat uit twee delen: in de ochtend verzinnen en kiezen de kinderen een actie. In de middag voeren ze het miniproject uit: een afval-opruimmiddag, complimentjes uitdelen aan buurtbewoners… De kinderen bedenken zélf wat zij willen bijdragen en worden begeleid door de studenten. Aan het einde van de middag ontvangen de kinderen een diploma, om het project feestelijk af te sluiten en omdat zij echte helden zijn!

Kosten
Het Move in 1 dag-project bedraagt 100 euro. Er zullen getrainde studentvrijwilligers klaarstaan om het project met de kinderen te draaien. Daarnaast zorgen wij dat er een projecttas aanwezig is. In deze projecttas zit onder andere materiaal dat gebruikt kan worden om de actie voor de ander in de wijk waar te kunnen maken. Denk hierbij aan schepjes, kleurpotloden, stiften, kleurvellen etc. Het idee van deze volle tas is dat de kinderen niet beperkt worden in hun creativiteit en dus van alles kunnen bedenken om voor een ander te doen. Na afloop van het project mogen jullie de projecttas houden.

Van jullie vragen wij om de werving van de kinderen op te pakken, de locatie te verzorgen, en (indien nodig) de lunch te verzorgen.

Graag ga ik met u in gesprek.

Hartelijke groet,

andy van berkum
een jaar geleden

Eens een 'praatje' maken... Jullie doen prachtig werk, en ik hoor er graag meer over!